Marbella

Direkt på stranden med utsikt mot Gibraltar!

Vårt hotell, Atalaya Park Golf Hotel har en stor subtropisk trädgård. Här finns både utomhuspooler, inomhuspool, en mängd olika sportområden, bastu, och turkisk bad. Shuttle till Atalaya Golf med sina två banor, Old och New Course.

På Egen Hand – från 5 980 kr

per person i delat dubbelrum, 7 nätter med frukost och fem rundor golf. Du hittar vår prislista här

Plusresor – från 11 110 kr

per person i delat dubbelrum 7 nätter med frukost. I våra plusresor ingår det mesta. Flyg, transporter, boende, golf, gemensamma middagar, utflykt och mycket annat.

Våra Plusresor för våren 2017 är stängda. Höstens resor presenteras inom kort.


Golfen

  

Atalaya Golf har två egna banor
Old Course, som är en mycket trevlig, uppskattad, bred och relativt platt parkbana. På bilden ovan ser du det 12:e hålet.
New Course, är rejält kuperad och kräver i princip golfbil. Den är relativt smal och har flera fairways som lutar i sidled. Så det gäller att man tänker innan man slår och att placera bollen rätt.

På Atalaya finns shop, övningsbunkrar, övningsgreener mm vid första tee på Old Course. Rangen och övningsområdet ligger en bra bit bort. En rekommendation är att ta bilen dit om du inte har golfbil.

Restaurangen har många goda smårätter. Från Atalaya Golf Hotel går en shuttle till Atalaya Golf.

El Paraiso ligger bara 5-10 minuter från hotellet. Så det är lätt att ta sig dit med taxi från hotellet. Också denna är mycket uppskattad av våra gäster. Den är relativt platt förutom att två hål går upp till toppen på en kulle.

Drivingrange, shop, restaurang finns i eller vid klubbhuset.

Alcaidesa har två högklassiga och spännande golfbanor: Links och Heathland. Den förra går alldeles in till Medelhavet med utsikt mot Gibraltarklippan. Båda banorna är lätt kuperade. Range och övningsområden ligger runt klubbhuset som har bra shop och stor restaurang med utsikt över havet och Gibraltar.

Alcaidesa ligger ca 40 minuter med bil söder om Atalaya Park. Men banornas layout och kvalitet gör det värt resan.

Alcaidesa med Gibraltarklippan

El Paraiso

 

 

 

 

 

 

 

Du hittar filmer från våra banor längst ner på sidan.


Boendet

atalaya-costa-del-sol-159

Hotellet från havssidan

atalaya-costa-del-sol-133

Terrassen utanför baren

Atalaya, dubbelrum

 

 

 

 

 

 

Rummen är rymliga  med utsikt över trädgården eller havet. Luftkonditionering, minibar, kassafack, satellit tv, telefon, badrum med badkar/dusch och hårtork. WiFi fungerar rätt bra i gemensamma utrymmen kring receptionen, dock ingen överdrivet snabb uppkoppling. I rummen är det oftast sämre.

Atalaya Park


Allmänt

Marbella är som namnet antyder (det vackra havet) en mycket vacker stad belägen vid havet. Här bor ca 140.000 människor, en salig blandning av nationaliteter. Marbellas gamla stad är mycket spännande att vandra omkring i. Här finns Plaza de los Naranjos. Namnet har torget fått av apelsinträden, som planterades kring renässansfontänen 1941. Här finns en mängd skoaffärer och en mycket gammal tapasbar, El Estrecho, med synnerligen goda tapas. Några km väster om Marbella ligger Puerto Banus. I hamnen hittar du en mängd stora segel- och motorbåtar. Gör gärna en utflykt till Ronda med sin fantastiska klyfta, broar och urgamla tjurfäktningsarena.

Apelsintorget i Marbella

“Småbåtar” i Puerto Banus

Puente Nuevo, Nya Bron, i Ronda


Bra att veta

Avstånd flygplats Malaga, ca 45 min med bil

Flygplatstransfer ToR 1-2 pers 1 500 kr, 3-4 pers 1 800 kr, 5-6 pers 2 100 kr

Transporter På plats på Atalaya Park Golf Hotel klarar man sig utan egen transport.

Avstånd ”hemmabana” 5 min med shuttle.

Hemmabana Old Course lätt att gå, New Course mer kuperad. Driving range, putting green mm, shop, restaurang.

Avstånd annan bana El Paraiso, bil 5-10 min. Mycket trevlig och lätt att gå. Övningsområden. Trevlig restaurang med fina tapas..

Transport annan bana Taxi eller hyrbil

Andra banor i närheten Guadalmina (36 hål), Rio Real m fl.

Green fee Plusresorna 3 rundor på Atalaya Golf och 1 på El Paraiso. På Egen Hand 5 rundor på Atalaya Golf.

Affär och Apotek Finns i närområdet.

Äta Hotellet serverar en fin middagsbuffé, på fredagar ofta en liten vinprovning innan. Ca 800 m från hotellet över motorvägen finns ett antal bra restauranger, bl a El Capannina. Missa inte El Estrechos tapas i gamla stan i Marbella.

Flyg När ni reser på Egen Hand kan ni välja ankomst- och avresedagar för att kunna få bra och prisvärt flyg. Läs mer här

Hyrbil Vill nu hyra bil rekommenderar vi att du hyr bil själv, eftersom önskemål och krav på bilmodell mm varierar. Läs mer här


Video

Atalaya Park – golf och hotell

El Paraiso

Alcaidesa