RESEVILLKOR

Vi följer Paketreselagen och har ställt Resegaranti till Kammarkollegiet (här kan du se detta!)

 

De tillfälliga villkoren syftar till att minska risken för dig som kund att förlora pengar om du behöver om- eller avboka en resa hos oss.

 

Bland annat har vi FRI AVBOKNING om du bokar av mer än 35 dagar före avresan. Gäller vid bokning från och med 200715 och avresa före 211231.

 

Så här tog vi hand om våra gäster när coronan kom:
  1. Alla som hade en resa bokad med avresa från och med 14 mars 2020 (dvs efter UD´s avrådan för icke-nödvändiga resor) fick återbetalning enligt Paketreselagen inom 5 dagar.
  2. De som bokade av sin resa innan UD´s avrådan kom fick återbetalning (utom anmälningsavgiften, som i de flesta fall kan utnyttjas vid ett senare tillfälle). Om resan varit omedelbart förestående har vi lyckats ordna ett tillgodo hos våra leverantörer, som kan utnyttjas vid ett senare tillfälle.
  3. De som redan var på resa (gällde många Longstayresenärer) har fått återbetalning för den del av resan de inte kunnat utnyttja. I något enstaka fall, om det var mycket kort tid kvar, har vi ordnat ett tillgodo hos leverantören.

Ersättningar enligt punkt 2 & 3 har vi betalat ut trots att det inte stadgas i Paketreselagen eller annan lagstiftning. Vi gjorde det för att vi gärna vill att våra gäster kommer tillbaka till oss. Och att vi vill kunna sova gott på nätterna…..

 

 

Här är de resevillkor vi tillämpar vid bokning av resa hos oss:

 

Tillfälliga om- och avbokningsvillkor till 211231

Resevillkor vid bokning av resa från och med 191022.

Resevillkor för resa bokad före 191022.

Särskilda Resevillkor vid bokning av bl a Temaresor och hyra av privata bostäder från 180427.