Montecatini Golf Resort

Golfresor till Montecatini i Toscana!

Vi bor i en Toscansk villa med golfbanan utanför fönstret mitt emellan Florens och Pisa!

Montecatini Golf Hotel har nio rum med olika inredning! Det är en restaurerad stor gammal Toscansk villa som nu är klubbhus och hotell. Här finns restaurang, golfshop, reception och en utomhuspool med utsikt över landskapet.

Från hotellets frukostterrass har du utsikt över flera hål på golfbanan. Här serverar den utmärkte kocken en god frukost med allt du behöver inklusive omelett mm a la minute. Till kvällen kan du beställa en riktig Toskansk middag med lokala Chianti-viner.

Vid våra Golfresor till Montecatini i Toscana kan du välja att spela på flera olika banor.

Här bestämmer du själv vad som skall ingå:
– hur länge du skall vara borta
– hur många rundor du vill spela
– om transporter skall ingå
– om du vill spela flera banor

Flyg och hyrbil bokar du själv. Här är länkar till några flygbolag:

Norwegian     SAS     Air France/KLM     Ryan Air

Du kan resa till Toscana hela året, vi rekommenderar vår, sommar och höst.


Golfen

Golfresa till Montecatini i Toscana

Vår golf spelar vi huvudsakligen på tre banor:

Montecatini Golf, vår hemmabana, är en typisk toskansk golfbana som slingrar sig fram genom landskapet och över kullarna. En spännande bekantskap som har flera hål med olika spelalternativ. Banan är något backig. Men det går alldeles utmärkt att spela Montecatini utan bil om man är i hygglig kondition. Vissa av våra gäster går banan med bärbag, andra väljer bil. (bilden ovan).

Le Pavoniere (påfågelshuset) är mer än 20 år gammal och ligger på mark som tillhört den kända familjen Medici. Den av våra gäster mycket uppskattade banan är ritad av Arnold Palmer. Den skiljer sig från våra andra två banor genom att ha en mer amerikansk design och vara i stort sett helt platt.

Bellosguardo, vår tredje bana, är en spännande nio-hålsbana. Den ligger med utsikt över Vinci – universalgeniet Leonardos födelseby. Detta är Italiens längsta 9-hålsbana, par 73 (!!!), över 5000 meter från röd och 6000 från gul! Den har också en fantastisk restaurang. Så du kan spela nio hål, äta lunch och sedan spela de sista nio där vissa hål har en annan tee. Par 73 på en niohålsbana är lite udda.

Golfresa till Toscana, spel på La Pavoniere

La Pavoniere

Golfresa till Toscana, spel på Bellosguardo

Bellosguardo

Vill du spela fler banor i Toscana kan vi ge dig tips och boka starttider även där.

 

 

 

 

 

 

Längst ner på sidan hittar du filmer från våra banor och från hotellet.


Boendet

Varje rum är unikt

 

 

 

 

 

 


Allmänt

Toscana är känt för sitt landskap, sin historia, sin konst, sina viner och inte minst mycket goda mat.

Här finns, förutom de av oss utvalda golfbanorna, den italienska maten, de toscanska vinerna, kulturen och historien. Under resan kommer vi förutom de fem golfrundorna att hinna med att besöka universalgeniet Leonardos födelsestad Vinci samt konstens stad Florens. Får vi tid över besöker vi kanske också Lutande Tornet i Pisa och den gemytliga historiska staden Lucca.

Här slingrar sig vägarna mellan vingårdarna och olivlundarna. Eller upp i de höga bergen som skiljer dalarna åt. Här räknar man avstånd i tid och inte i kilometer!

Golfresa till Toscana, Florens

Florens, Ponte Veccio

Kampanilen i Pisa


Bra att veta om

Priser & betalning

Video


Montecatini

Le Pavoniere

Bellosguardo