Mar Menor

LongStay med 6 omväxlande banor!

Vi bor i anslutning till golfbanan Mar Menor i lägenheter eller villor. Alla utrustade för en väl fungerande Long Stay. Gångavstånd till golfbanan, drivingrange, shop, restauranger, affär mm. Ytterligare 5 banor att spela på.

Vi fortsätter med vår mycket uppskattade Long Stay på Mar Menor. Liksom tidigare har ni även möjlighet att ”prova på” Long Stay eller att boka en paketresa på egen hand.

Long Stay, med golfmedlemskap    från 10 095 kr

per person 28 nätter i delat boende (spelavgift 8€ per runda). Du hittar vår prislista här

Long Stay, privatlägenhet    från 6 495 kr

per person 28 nätter i delat boende. Köp till golfmedlemskap eller lämpligt antal green fee.

Prova på Long Stay/På Egen Hand    från 4 580 kr

per person 7 nätter i delat boende med frukost, 4 rundor golf.

Prova på Long Stay/På Egen Hand i privatlägenhet    från 4 180 kr

per person 7 nätter i delat boende, 4 rundor golf.


Golfen

 

På Mar Menor har vi tillgång till 6 mycket olika golfbanor. Vi bor på Mar Menor och körtiden till övriga banor är mellan 20 och 40 minuter. Alla banor har bra restauranger, övningsområden mm. Några har mataffärer i anslutning till klubbhuset.

Mar Menor Golf är vår ”hemmabana”, par 72. De första 9 hålen är designade av David Thomas och de sista 9 av Nicklaus Design. Du får två olika upplevelser på en och samma golfbana! Banan och klubbhuset ligger på gångavstånd från våra lägenheter och här finns allt Du behöver för din golf, driving range, putting green, en helt ny chipping green och träningsbunker. Dessutom ett extra par 4 hål med möjlighet att träna pitch, chip och bunker.

Alhama Signature Golf par 72, 40 minuter från Mar Menor. Definitivt en av de bästa banorna i denna del av Spanien. Här har Jack Nicklaus själv designat en mycket spännande och läcker bana som är en utmaning för alla kategorier av spelare.

La Torre Golf par 68, 15 minuter från Mar Menor. En något kortare bana som kan verka lite enklare, men definitivt en utmaning från back-tee för dig med lågt hcp.

Hacienda Riquelme Golf par 72, 20 minuter från Mar Menor. Ligger mellan bergen och naturparken ”Sucina”. Banan slingrar sig fram mellan olivträd och områden med vilda blommor. Sannolikt den mest unika banan bland de 6 vi spelar.

Saurines Golf par 72, 15 minuter från Mar Menor. En bana i ökenstil med links-känsla. Undulerade fairways och greener mellan ökendyner, få bunkrar och en stor sjö. En relativt ny bana som öppnades 2011.

El Valle par 71, en bana som belönar den som spelar strategiskt och tänker efter innan hon/han slår. En trevlig parkbana belägen i en vacker naturlig ökenliknande dal.

Här kan ni läsa mer om de olika banorna:

Längst ner på sidan finns en film som berättar om banorna.


Boendet

Mycket fräscha lägenheter med terrass eller uteplats med utsikt över golfbanan. Klubbhuset, drivingrangen, restauranger mm finns på gångavstånd. Lägenheterna med ett sovrum har ett badrum, lägenheterna med två sovrum har två badrum. Villor finns i storlek från 2 sovrum och uppåt. Alla boenden har välutrustade kök med tvättmaskin. De privatägda lägenheterna ligger oftast lite bättre och är mer utrustade, t ex ha de flesta diskmaskin.

Fri parkering i anslutning till ert boende. Slutstädning, el & värme ingår. Fri wifi i lägenheter och villor

Villa

Sovrum i lägenhet

Vardagsrum i lägenhet

Terrass i lägenhet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boendealternativen vi erbjuder för din Long Stay på Mar Menor är:

 1. Det ”traditionella”, i lägenhet där golfmedlemskapet ingår i priset.
   • Spelavgift 8€ per runda. Max tre rundor per bana och vecka.
   • Anmälningsavgift 4 000 kr per lägenhet. Slutbetalning 40 dagar före ankomst.
   • Städning (inte kök och terrass), byte av lakan/handdukar en gång i veckan.
   • Köket är ”standardutrustat” med kyl , frys, spis, ugn, micro, brödrost, vattenkokare, spansk kaffebryggare (espresso) och tvättmaskin.
 2. Boende i privatägd lägenhet eller villa.
   • Detta är ett mycket prisvärt alternativ om ni vill stanna längre än 28 nätter, bara en av er spelar golf eller ni inte vill spela så mycket golf.
   • Mycket välutrustade och välbelägna lägenheter och villor.
   • Anmälningsavgift 4 000 kr per lägenhet/villa och månad. Slutbetalning 60 dagar före ankomst.
   • Deposition motsvarande 3000 kr för eventuella skador på lägenheten/villan under er vistelse.
   • Städning (inte kök och terrass), byte av lakan/handdukar varannan vecka.
   • Tillägg för städning, byte av lakan/handdukar varje vecka, 1 400 kr per månad och lägenhet.
   • Lägenheterna/villorna är personligt utformade och utrustningen är riklig, men varierar mellan de olika lägenheterna/villorna.
   • Välutrustade kök, bland annat med tvättmaskin och oftast diskmaskin också.
   • Om lägenhet med 1 sovrum inte finns tillgängligt under önskad period offererar vi en lägenhet med 2 sovrum (+500 kr per person för 28 nätter).

Golf tillkommer och här finns flera alternativ (OBS! inga restriktioner på antal rundor per bana och vecka):

 1. Ni betalar ett medlemskap i de 6 banorna som utgör ”IRM NIKE GOLF EXPERIENCE” på plats (för 3 månader, kortare finns inte) och betalar spelavgift 8€ per runda och ca 3€ i försäkring per runda (spelar ni mycket lönar det sig att teckna ett medlemskap i Spanska Golffederationen, ca 63€ per år, då ingår försäkringen). Pris för medlemskap 2017 är 945€ per familj (2 vuxna + 2 barn under 18 år) eller 685€ för en person. Stannar ni längre än 28 nätter blir golfen billigare allt eftersom!
 2. Beställ och betala ett antal green fee innan ni åker till Mar Menor. Detta lönar sig om ni är två som spelar mindre än ca 23 rundor tillsammans. Är det bara en som spelar lönar sig detta alternativ vid mindre än ca 15 rundor.
 3. Ni betalar green fee på plats. Detta är dyrare än alternativ 2 ovan.

Allmänt

Mar Menor ligger på Costa Calida, den varma kusten! Här har man normalt bättre väder än på Costa del Sol. Vi bor i bra och välutrustade lägenheter och har tillgång till hela sex banor av Nicklaus Design! Inom gångavstånd finns flera olika restauranger, en pub och en affär där du kan handla allt från läckra efterrätter till goda viner. I Torre Pacheco (8-10 minuter med bil) finns stora livsmedelsaffärer, en mycket bra slaktare, kemtvätt, en Kines (som har i stort sett allt) mm.

Det tar ca en timma att köra till Mar Menor från Alicantes flygplats. Det är också en bit att åka mellan de sex banorna. Det finns shuttle vissa perioder – men vi rekommenderar att ni bokar hyrbil för vistelsen.

Baren vid klubbhuset

18 green, klubbhuset i bakgrunden

 


Bra att veta

Avstånd flygplats Alicante, ca 60 min med bil

Flygplatstransfer ToR Vi kan erbjuda flygplatstransfer, men rekommenderar hyrbil, se nedan.

Transporter På plats på Mar Menor behöver man egen transport för att ta sig till övriga golfbanor. Mataffär och restauranger på gångavstånd.

Avstånd ”hemmabana” 100-300 m.

Hemmabana 18 hål, lätt att gå. Driving range, putting green mm, shop, restaurang.

Avstånd övriga banor mellan 20 och 40 min.

Transport annan bana Hyrbil. Vissa perioder erbjuder Mar Menor shuttle till de andra banorna, men det är inget vi rekommenderar.

Green fee Med golfmedlemskap är spelavgiften 8€ per runda. Green fee vid köp av oss ca 53€, i shopen ca 80€.

Affär Gångavstånd.

Apotek Finns i Torre Pacheco, 5-10 min.

Äta På gångavstånd finns ett flertal restauranger inom Resorten. Precis utanför finns också flera restauranger.

Strand ca 5  km.

Flyg När ni reser på Egen Hand kan ni välja ankomst- och avresedagar för att kunna få bra och prisvärt flyg. Läs mer här

Hyrbil Vi rekommenderar att du hyr bil själv, eftersom önskemål och krav på bilmodell mm varierar. Läs mer här


Video

Mar Menors sex golfbanor