Thailand – Jomtien Beach

NYHET! Longstay med svensk Golfvärd

Thailand på vintern. Låter det inte fantastiskt! Tänk att få byta ut den svenska vintern mot högsommar, varma härliga bad och den spännande billiga maten. Lägg därtill de smaragdgröna golfbanorna, golf med caddie och kanske med golfbil. Dessutom med svensk golfvärd på plats. Kan det bli så mycket bättre?

Vår Thailändska Longstay Grande Caribbean Condo Resort i  Jomtien Beach ligger 90 minuter söder om Bangkok, inte långt från Pattaya. Vi bor nära till det mesta: stranden, affärer, restauranger och mycket annat. I våra paket ingår 12 golfrundor på 4 olika banor inklusive Caddie Fee. Vill du spela fler rundor än de som ingår kan du prata med vår svenska golfvärd som är på plats. Du har över 20 banor att välja mellan. Vi har valt att inte inkludera golfbil i priset eftersom många föredrar att gå.

Vårt paket inkluderar transporter till och från golfbanan och flygplatstransfer.

Jomtien-området är det bästa när det gäller stabilt väder i hela Thailand även under regnperioden.

I och runt Jomtien/Pattaya finns massor att göra. Vår Long Stay i Thailand passar även icke-golfare. Begär offert.

Flyget bokar du själv. Vi rekommenderar inte hyrbil i Thailand på grund av trafiksituationen i landet.

Vår svenska golfvärd Mats Karlsson med hustru Maj-Britt finns på plats i Jomtien från mitten av december till 20 mars.

Läs mer här: Priser Long Stay Thailand

 

Priser Thailand Skräddarsytt på förfrågan ( minst 7 nätter) 


Golfen

Våra utvalda huvudbanor runt Jomtien är Eastern Star, Emerald, Pattaya Country Club och Phoenix Gold. Men det finns närmare 20 banor till i regionen. Prata med golfvärden om du vill spela någon av de andra också. Vi har valt att lägga våra speltider på vardagar när banorna inte är så hårt belagda.

I Thailand är det obligatoriskt med Caddie och Caddie feen ingår i våra paket. Glöm inte att ge Caddien dricks efter rundan, ca 300 THB.

Klubbhus Pattaya CC

Phoenix Gold – Hål 7 – Mountain

Eastern Star CC & R

 

 

 

 

 

 

Eastern Star Country Club & Resort

En mycket spännande, linksliknade bana ritad av ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. Den karaktäriseras av breda fairways och kokospalmer. Totalt finns det 65 bunkrar, 11 sjöar och mer än 2 200 palmer. Klubben har ett imponerande klubbhus med gym, flera pooler, tennisbanor och en rejäl range. Banan ligger drygt 40 km söder om Jomtien. Mångas favoritbana. Betyg 4.0 på Tripadvisor.

Mer information här

Emerald Golf Course

Banan är ritad av Nick Faldo och ligger drygt 40 km sydöst om Jomtien. Det är en riktigt angenäm och avslappnande golfbana med få bunkrar. Den slingrar sig fram i regnskogen. Framförallt banans par-3 hål får fantastiska omdömen “Bästa par-3:orna i regionen”. Banan har ondulerade greener så det gäller att lita på sin caddie. Betyg 4,0 på Tripadvisor.

En film om banan 

Pattaya Country Club ligger ca 30 km öster om Jomtien. Banan har breda, härliga fairways, få vattenhinder men strategiskt placerade bunkrar. Den passar såväl nybörjare som låghandicappare. Kan vara hårt belastad på helger. Klubbhuset har en spännande arkitektur. Betyg 3,0 på Tripadvisor.

Mer information här

Phoenix Gold Golf & Country Club

Klubben har 27 nyrenoverade hål och ligger bara 20 km söder om Jomtien. Renoveringen har gjorts av Pirapon Namatra, som ligger bakom några av Thailands absolut bästa banor. De tre slingorna är alla högklassiska. Mountain har spektakulära vyer mot Boddah Mountain. Lakes är kortare och har många vattenhinder. Ocean har dramatiska vyer över Siambukten.  En av Asientourens återkommande banor. Kan vara hårt belastad på helger.

Mer information här

Boendet

GRANDE CARRIBEAN CONDO RESORT

Här erbjuder vi boende i välinredda moderna lägenheter med 1 eller 2 sovrum på 34,5 resp. 69 kvm. Alla lägenheter har balkong och är möblerade med moderna kvalitetsmöbler.

Köket är ett fullt pentry med spis, köksfläkt och kyl. När man bor här äter man oftast bara frukost hemma. Priset på maten ute och det stora och varierande utbudet av restauranger gör att man hellre går ut och äter eller hämtar take away. Det finns självklart glas, tallrikar, bestick mm i lägenheterna.

Lägenheterna har TV, kassafack och luftkonditionering. Wifi kan finnas men är inte alltid så bra som man önskar. Du kan hyra en router av vår golfvärd som ger riktigt bra prestanda via mobilnätet. Har du ett nyare abonnemang hos Telenor gäller din surf även i Thailand. Du kan teckna ett Telenorabonnemang utan uppsägningstid för resan. Men kommer du att titta mycket på TV och film via mobilnätet kan din datamängd snabbt ta slut. (På de flesta restaurangen och barer finns fri wifi – men kvaliteten varierar).

Området är byggt som en triangel med två lägre längor och ett 30 våningar högt hus. Inne i triangeln ligger en mycket stor pool. Inom området finns ytterligare pooler, gym och en reception som är öppen dagtid. .Du kan se mer i filmen nedan.

På kort gångavstånd finns affärer, restauranger, kaféer och barer. På mindre än en kvart tar du dig ner till beachen om du tröttnar på hotellets pooler.

Vill du ta dig längre bort tar du den blåa Baht-bussen (songtaew på Thai). Här finns inga Tuk-tuk. Du betalar 10 Baht (ca 3 kr) för en resa längs rutten oberoende av var du stiger på eller av.

Översikt

Översikt över området (klicka för större bild)

 

 

 

 

 

 

Pool

Regnskogs jacuzzi

Gym

 

 

 

 

Lägenheterna 

Lägenheterna är mycket fräscha, modernt möblerade och välutrustade.

Lägenhet med ett sovrum (34,5 m2)

Lägenhet med två sovrum (69 m2)

 

 

 

 

 

 

Sovrum

Badrum

 

 

 

 

 

 

Den här filmen ger en väldigt bra bild av området och lägenheterna.

Läs mer om Grande Carabbean Condo Resort här.


Allmänt

Grande Carabbean Condo Resort ligger i Jomtien strax söder om Pattaya och ungeför 90 minuter från Bangkok.

Inom Jomtien och Pattaya åker du bäst med de så kallade Bhat-bussarna. Dom följer fasta rutter och du betalar bara 10 Baht per person och kliver på och av där du vill längs rutten. Du kan också be chauffören att köra direkt hem eller direkt till en restaurang. Men då kostar det inte 10 Bhat utan du får kanske betala 100 eller 200 Bhat. Gör upp om priset i förväg!

Inom ett par hundra meter från hotellet finns ett litet snabbköp, en mängd matställen (en pizzeria, ett par thailändska, ett par indiska, ett stekhus, en italiensk, ett konditori, ett par barer mm).

I och runt Pattaya finns massor att göra. Här finns en flytande marknad, en nattmarknad, två stora köpcenter, massor av shower, delfinshow, ormtjusare och mycket annat. Prata med Mats.

Vår golfvärd Mats och hans fru Maj-Britt har varit i Thailand oändligt många gånger. Han kan hjälpa dig med det mesta. Är det något du undrar över slå honom en signal. Skulle han inte svara är han antagligen på golfbanan. Lämna ett meddelande så ringer han tillbaka.


Bra att veta